Trygghetsdag i Skärholmen

Trygghetsdagarna i Skärholmen, Vårberg, Sätra och Bredäng

Vi är många aktörer som arbetar tillsammans för att minska brottslighet och öka tryggheten i området. Gemensamma insatser och engagemang från olika aktörer är viktiga för att komma till rätta med de utmaningar som är kopplade till otrygghet. Trygghetsdagarna i Skärholmen, Sätra, Vårberg och Bredäng bjöd på brottsförebyggande och trygghetsskapande aktiviteter och massor med information i olika former.

– Många som stannade och pratade en stund, en stor fråga var hur det kommer att gå för Sätra Centrum. Vi var flera aktörer på plats, bland annat trafikkontoret, Stockholmshem, ungdomsmottagningen, jobbtorg, ungdomsjouren och andra aktörer från Skärholmens stadsdelsförvaltning. Det var blandad ålder på besökarna och många barn som var nyfikna, säger Jonathan Sjösvärd, projektledare på Skärholmens Fastighetsägare som var på plats när trygghetsdagarna landade i Sätra.

– Det var väldigt positiva dagar där vi fick möjlighet att prata med boende och lokala aktörer om tryggheten i våra områden. Dessutom gick flera hundra barn och vuxna vår tipspromenad som handlade om återvinning och sophantering, säger Münibe Demirkiran, samordnare för social hållbarhet på Svenska Bostäder, som var på plats flera av dagarna.

Den årliga och omtyckta tipspromenaden handlade i år om återvinning och sophantering och besvarades av närmare nittio barn och vuxna.

På plats var det möjligt att gå en tipspromenad, besöka polisbilar, få information om Trygga trappan och få veta mer om Tyck till-appen. Tillsammans med medborgarna pratade vi om trygghet och hur den kan förbättras i området. Skärholmens Fastighetsägare och våra medlemmar Stockholmshem, Svenska Bostäder och FastPartner var vi på plats olika dagar. Tack Skärholmens stadsdelsförvaltning för ett fantastiskt initiativ, tillsammans kan vi göra mycket!

Roligt att Mitt i besökte en av dagarna, läs mer i deras artikel. 

Taggar:, , , , , ,